Αρχική σελίδα / Παρουσιάσεις

Παρουσιάσεις

Έκθεση

Στα πλαίσια του Συνεδρίου και Έκθεσης «Φεστιβάλ Λαδιού - Ελιάς» θα πραγματοποιηθεί 3ήμερο Φεστιβάλ με δρώμενα σχετικά με το ιερό δέντρο της ελιάς, τον καρπό της, γεύσεις σχετιζόμενες με το ελαιόλαδο και τα στάδια μέχρι την τελική παραγωγή του ελαιολάδου. Παραγωγή με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο που παρήγετο ελαιόλαδο πριν πολλα χρόνια στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του τόπου μας.
Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η αναβίωση της παράδοσης και η άμεση επαφήόλων μας, αλλά κυρίως της νέας γενιάς, με την ελιά και το αγνό παραδοσιακό ελαιόλαδο. Έτσι θα αναδειχθεί η διαχρονική ενότητα του τόπου μας με το προϊόν αυτό.

Κεντρικό στοιχείο του Φεστιβάλ είναι η αναβίωση ενός παραδοσιακού ιπποκίνητου ελαιοτριβείου. Στόχος να θυμηθούν οι παλιότεροι αλλα και να μάθουν οι νέοι τι γινόταν τότε, που ο κόσμος πήγαινε στα λιοτρίβια τις ελιές, μέσα σε ψάθινες κόφες, με χαρά και τραγούδια για το σπουδαίο και ιερό γεγονός της παραγωγής του λαδιού της οικογένειας.

Κυρίαρχο ρόλο στο Φεστιβάλ θα έχουν και οι γεύσεις λαδιού και οι διατροφικές του αξίες. Για το λόγο αυτό φαγητά, γλυκά και εδέσματα που σχετίζονται στενά με το ελαιόλαδο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με τη γεύση και το άρωμά τους, στο Φεστιβάλ.


      
Developed by EXODUS