Αρχική σελίδα / Μουσεία Ελιάς Μεσογείου / Ισπανία / Μουσείο Ελαιολάδου «Ελ λαγκάρ δελ μούδο» (Ο μύλος του μουγκού)

Μουσείο Ελαιολάδου «Ελ λαγκάρ δελ μούδο» (Ο μύλος του μουγκού)

Το Μουσείο

Museo del Aceite "El lagar del mudo"

Το μουσείο στεγάζεται σε αναστηλωμένο ελαιόμυλο του 18ου αιώνα. Αποτελεί το τουριστικό κέντρο της περιοχής, στο οποίο παρουσιάζεται η ελαιοκαλλιέργεια και η ελαιοπαραγωγή μέσα στο χρόνο, από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Το μουσείο περιλαμβάνει και εκθέματα που προέρχονται από άλλα, παλαιότερα ελαιοτριβεία.
Κέρδισε το βραβείο "Europa Nostra 2002" για την αναστήλωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και το βραβείο της καλύτερης παρουσίασης "The best in heritage 2004" στον διαγωνισμό που έγινε στην Κροατία.
Το μουσείο αποτελείται από εσωτερική αυλή, θεματική αίθουσα, ζωοκίνητο ελαιοτριβείο, αίθουσα οπτικοακουστικών, και καταλήγει στο πωλητήριο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει διάφορα προϊόντα που έχουν σχέση με το λάδι.
Η διαδρομή αρχίζει από την αυλή και καταλήγει στο πωλητήριο. Στη διάρκειά της παρουσιάζεται και εξηγείται η ιστορία της ελιάς και του λαδιού, η τεχνολογία της ελαιοπαραγωγής και οι διάφορες χρήσεις.
Στη θεματική αίθουσα βρίσκονται εικονογραφήσεις και εργαλεία σχετικά με την παραγωγή του λαδιού. Ένας διάδρομος οδηγεί στον μύλο, την αίθουσα του πιεστηρίου και την κατοικία των μυλωνάδων.

       
Developed by EXODUS